Kategóriák: DorogHírekSport

Idén először hazai pályán

A múlt hétvégén rajtolt idei szezonnyitót követően a 23. fordulóval folytatódik az NB II-es labdarúgó bajnokság. A dorogiak idén első ízben lépnek pályára hazai környezetben, ahol a Vác csapatát fogadják – Szabó Gyula cikke.

Az első idén lejátszott fordulót követően öt csapat maradt pont nélkül, köztük a mieink, akik vendégként egyedüli vesztesként hagyták el a játékteret. Igaz, a listavezető MTK otthonában maradtak alul minimális egy góllal. A papírforma alapján ez bele is fért volna, azonban csapatunk elmarasztalása nem kizárólag ezért volna helytelen. Ugyanis a dorogiak abszolút nem játszottak alárendelt szerepet a Hidegkuti stadioban, sőt nyugodt szívvel álltható, hogy derekasan helytálltak. Közel annyi és olyan veszélyes helyzet és lehetőség adódott előttük is, mint saját kapujuk előtt. Végül is ellenfelük egy Prosserrel bizonyult jobbak ezúttal. A támadó Diósgyőrből érekezett a kék-fehérekhez és a duplája döntött a hazaiak javára. A dorogi szurkolók pedig bebizonyították, hogy túl számos, kevésbé megalapozott támadással velük szemben, messze felette állnak több vetélytárs szimpatizáns csoportjainak, élén az MTK drukkerein. Ezúttal is végig sportszerűen buzdították kedvenceiket és  nem először teremtettek hazai hangulatot idegenbeli mérkőzésen.

A forduló további mérkőzésein a vendég csapatok örülhettek, ugyanis négy gárda is hazavitte idegenből mindhárom pontot. A Siófok a Gyirmót ellenében (3-1), a Győri ETO Tiszakécskéről (2-0), a Budaörs Vácról (1-0), míg a forduló leggólgazdagabb meccsén a Soroksár Nyíregyházáról távozott győztesen (5-3).  Négy helyszínen nem bírtak a csapatok egymással, így a Békéscsaba a Vasas otthonában, Budafokon a Csákvár, Szombathelyen a Szeged és a Kazincbarcika ideiglenes otthonában, Putnokon pedig az Ajka szerzett vendégként pontot. Veresége ellenére a Dorog megtartotta a 11. helyét, az élen az MTK növelve előnyét, immár 6 ponttal megy a 2. helyen álló Budafok előtt, ugyanakkor azt őszt végigbukdácsoló Győr fellépett a 3. helyre.

Egy hét leforgása alatt mondhatni a végletek fordulójának, vagy párosításának a vasárnap sorra kerülő mérkőzésünket, ugyanis a listavezető után a sereghajtó ellen lépnek pályára a mieink. A váciak ráadásul alaposan leszakadva, mindössze 7 pontot gyűjtve zárják a tabellát. Egyszem győzelmüket éppen mi ellenünk, a 4. fordulóban érték el három vereséget követően. Ezúttal sem szabad leírni őket, noha mondhatni joggal vár mindenki kötelező győzelmet a dorogiaktól. Ez a mérkőzés sem ígérkezik könnyebbnek a többitől és komolyan oda kell figyelni,  nehogy kellemetlen meglepetésben részesüljünk. A váciak nem tettek le még a bennmaradásról, azon felül pedig minden mérkőzésükön becsülettel hajtanak. A mérkőzés érdekessége, hogy az ellenfelünket az a Bánföldi Zoltán vezeti, aki korábban mind a Vácban, mind a Dorogban játszott. Nálunk a kilenvenes évek elején, 1992 és 1993 között másfél évadot töltött és igazán jó szívvel gondolhatunk vissza játékára és remekbeszabott góljaira. Bizonyára benne is sok szép emlék idéződik majd fel vasárnap a Dorogon eltöltött időszakából, ám most mindent el fog követni, hogy edzőként is bizonyítson volt csapata ellen.

Szedlár Gábor lendületben a legutóbbi győztes mérkőzésen a váciak ellen.

A két gárda 52. alkalommal találkozik tétmérkőzésen egymással, ahol csak 47 mérkőzésről tudtunk számot adva mérleget készíteni, amely alapján teljesen egyenlő erőviszonyok mutatkoznak, csak gólarányban vagyunk jobbak. Eddig 19 győzelem és 9 döntetlen mellett 19 vereség  sorakozik, 86:68-as gólaránnyal. Hazai mérlegünk viszont meggyőző fölényt mutat: 25 találkozón 15 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 52:22-es gólarány. A két csapat egymás elleni mérkőzéseinek részleteiről itt lehet bővebben olvasni, ahol az is kiderül, hogy az eddigi 51 meccs helyett, miért csak 47 találkozót veszünk alapul: https://dorogimedence.hu/index.php/2019/08/16/orok-merlegen-vac-dorog/

Legutóbb a Vác vendégeként 2-0-ra kikaptunk a Soroksáron megrendezett fordulóban tavaly augusztus 18-án. Utoljára bő két éve, 2017. november 26-án nyertünk ellenük, mégpedig Szedlár Gábor és Mészáros Áron tetszetős akciógóljaival 2-0-ra.

A mostani találkozót, február 9-én, 14:00 órai kezdettel rendezik a Buzánszky stadionban.

Szabó Gyula

Megosztás