Kategóriák: DorogHírek

Geotermikus fűtési rendszert építhetnek ki a stadionban

Még az idén elkészülhet „a dorogi Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója” című projekt részét képező pálya fűtés, pályaszerkezet rekonstrukció és pályavilágítás tervezési és kivitelezési feladatai. A felújításról a Képviselő-testület döntött a 2020. január 31-én megtartott testületi ülésén.

Korábban írtuk, hogy Dr. Tittmann János polgármestere levélben fordult Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkárhoz, az MLSZ-nél Vígh László Infrastruktúra Igazgatóhoz, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél Gerencsér Gergely projektvezetőhöz és Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőhöz. A levél pedig azért íródott meg, mert a polgármester és a képviselő-testület túlzónak és indokolatlannak tartotta a Buzánszky Jenő Stadion felújítása során előírt vízelvezetési és fűtési rendszer kiépítésére vonatkozó követelményeket, valamint ennek a beruházásnak a költségvetési következményeit észszerűtlennek és pazarlónak találta.

A megkeresésre 2020 januárjában érkezett válaszok alapján Dorog Város Önkormányzatának a stadion rekonstrukció során a Magyar Labdarúgó Szövetség Infrastrukturális Szabályzatában foglalt előírásokat figyelembe kell vennie. Így az eredeti tervek szerint meg kell valósulnia a pályafűtésnek is.

A nemzetközi előírásokat is, és a fenntartható fejlődés környezeti, energetikai és etikai követelményeinek is megfelelő megoldás létrejötte érdekében a dorogi Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion játékterének téli időszakban való használhatósága, geotermikus energia alkalmazásával kerülhet biztosításra, melyet a Thermo Kft. tervezhet meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 685 millió forinttal támogatott rekonstrukciós feladatok tervezését és kivitelezését – tekintettel arra, hogy a következő NB II-es szezonban a stadionnak meg kell felelnie az MLSZ előírásainak – 2020. évben el kell végezni.

Megosztás