Kategóriák: DorogHírekSport

Folytatódva kezdődik a tavaszi szezon

Kerek hét héttel a legutóbbi bajnokit követően, az idei év legelső bajnoki mérkőzését, a tavaszi szezon harmadik, egyben a 2019-2020-as bajnoki évad 22. fordulóját rendezik vasárnap. Csapatunk a listavezető MTK vendége lesz a Új Hidegkuti stadionban – Szabó Gyula cikke.

A meglehetősen rövid téli szünet után, a tavalyi évhez hasonlóan szokatlanul korán, már február első hétvégéjén pályára lépnek a csapatok. A mieink játékosállományában különösebb változás nem történt. Mindössze egy távozó, egy érkező és egy kölcsönadás jelenti az eltérést a korábban megszokott kerethez képest. Egy szezont követően Albert Ádám Szolnokra került. Összesen 14 alkalommal szerepelt az ősz folyamán a dorogi csapatban, két gólt szerzett, viszont csak hat meccsen töltötte ki a teljes játékidőt a pályán. További sikeres pályafutást kívánunk neki!

Új igazolásként a magyar-ukrán kettős állampolgárságú Ryashko Mykhaylo Kisvárdáról érkezett, aki több ukrán csapat mellett megfodult korábban a Balmazújvárosban is. Rá elsősorban a hátsó alakzatban számíthatunk, ugyanis posztját tekintve hátvéd a jól megtermett, több, mint 190 cm magas játékos. Szeretettel köszöntjük Dorogon és a Dorogi FC soraiban, egyben bízunk abban, hogy hasznos tagja lesz csapatunknak és vele a védelem is kellően megszilárdulhat! Fürjes Ádámot fél évre kölcsönbe adták Taksonyba. A küszöbön álló pályafelújítás egyelőre várat magára. Miután Tittmann polgármester a pályafűtés kiépítésének mellőzésére tett kérelme elutasításra került, ezáltal az illetékesek a közeljövőben alkotják meg tervezetüket a költségvetéssel egyetemben. Így biztosra vehető, hogy legalább az évad végéig továbbra is Dorogon lesznek a hazai meccseink megrendezve.

Alig két éve játszott az MTK új stadionjában a Dorog, mégpedig TV-és meccsen. A pontszerzéssel ezúttal is elégedettek lehetnénk.

A téli felkészülés során egy sor előkészületi mérkőzést játszott a csapat minőségi ellenfelekkel szemben, amely egyfajta nemzetközi megmérettetésnek is bizonyult. A négy találálkozóból ugyanis csak az NB I. meglepetéscsapata, a Mezőkövesd hazai klub, akik ellen 1-1-es döntetlen játszottak a mieink. A szlovák első osztályban szereplő Sered ellenében úgy lett 2-2, hogy az első tíz percben már kétgólos előnybe kerültünk. A Révkomárom ellen gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás, míg a zárómeccsen 1-0-ás vereség az egykori cseh első ligás, jelenleg viszont a harmadvonalban szereplő MFK Frydek-Místek ellen. Csapatunk mindannyiszor vendégként lépett pályára. A mondás szerint, ha nem sikerül a főpróba, akkor a premier garantáltan fantasztikus lesz. Vasárnap elválik, hogy mindez működik-e a gyakorlatban? A találkozó délután 5 órakor kezdődik, így egyben villanyfényes mérkőzés lesz.

A dorogiak a 11. helyről várhatják a folytatást a nagynevű és a tabellát  biztosan vezető fővárosi kék-fehérek ellen. A legutóbbi párosítás során éppen fordított helyzet volt, hiszen akkor a villámrajtott vett mieink várták otthon esélyesebbként a mindössze egy pontot szerzett MTK-t. Sajnos a korai gól, majd rá néhány percre Mursits kapus szerencsétlen sérülése megadta a kedvezőtlen alaphangot a meccshez és a játékvezető sem igazán fogadott kegyeibe bennünket. Kijózanító 4:0 arányú vereséget szenvedett a csapat, ráadásul a mérkőzésnek utóélete is lett egy meglehetősen túllihegett, diszkriminatív, egyben provokatív ügy kapcsán, amelynek kettőszázezer forintos büntetés lett a vége. Így minden bizonnyal a lelátón is izgalmas perceknek nézhetünk elébe, azonban bízunk abban, hogy a dorogiak a drukkolásuk erejével kerekednek felül a hazaiakon és mutatnak jó példát.

Ez lesz a két csapat 53. egymás elleni tétmérkőzése, amely során 11 dorogi győzelem, 9 döntetlen és 32 vereség a mérleg, 51:114-es gólaránnyal. A részletes visszatekintőről bővebben itt lehet tájékozódni.

Végezetül a Nemzeti Sport értékelését is szeretném megosztani, amelyet változtatás nélkül jelenítünk meg: „Továbbra is középcsapatnak számít a Dorogi FC, de a tavaszhoz képest mind játékban, mind eredményességben előrelépett. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a Komárom-Esztergom megyei gárdát ismét Németh Szabolcs irányítja, aki a 2016–2017-es idényben már dolgozott a klubnál, másfelől Délczeg Gergely személyében olyan támadó érkezett Kisvárdáról, aki éppúgy nyolc gólig jutott az ősszel, mint az előző bajnokság legeredményesebb játékosa, Balajti Ádám. A Dorog teljesítménye sokszor kiszámíthatatlan volt, hiszen olyan csapatokat tudott legyőzni, mint a Vasas, az ETO és a Békéscsaba, a mezőnyben egyedüliként viszont kikapott a sereghajtó Váctól.” – Nemzeti Sport, 2019. december 20.

További sikereket kívánunk mind a csapatnak, mind a szurkolótábornak!

Szabó Gyula

Megosztás