Kategóriák: Hírek

4 tipp a tökéletes ajándék vásárlására

Az ajándékozás boldoggá tesz. Nem csupán az a személy lesz boldog egy-egy ajándéktól, akit megajándékozunk, hanem mi magunk is euforikus élményeket élünk át, miközben adunk.

Azonban a boldogságos pillanatok előtt, sok stresszes helyzetet és feszült percet élhetünk át, hiszen mindenki a legjobbat, a legtökéletesebbet szeretné a szeretett személynek átnyújtani, legyen az karácsonyi ajándék, vagy éppen szilveszteri ajándék. Mutatjuk a tippeket, amelyek talán segíthetnek a tökéletes ajándék kiválasztásában.

  1. A listakészítés alapvető

Az első lépés, mindig a lista készítése kell, hogy legyen. A lista segít meghatározni, hogy mit dolgozik az adott személy, milyen hobbija van, mi az, aminek örülne és mi az, amivel semmiképpen se lepjük meg. Hiába veszünk valakinek alkoholt, ha egész életében soha egy kortyot sem iszik. Egy nem megfelelően kiválasztott ajándékkal még meg is sérthetjük az illetőt, hiszen azt gondolhatja a megajándékozott személy, hogy még néhány percet sem áldoztunk rá, hogy elképzeljük, mi az, aminek örülne, mi az, ami boldoggá tenné. A vicces ajándék nem biztos, hogy célba találnak egy mindig komoly személynél, és az élmény ajándékok sem biztos, hogy kiváltják a várva várt hatást egy olyan embernél, aki nem szeret kimozdulni otthonról.

  1. A nyomozás is segít

Természetesen, nem kell nagy nyomozásra gondolni, de a puhatolózás és a beszélgetés sokat segíthet abban, hogy kiválasszuk a tökéletes ajándékot. Meg is kérdezhetjük az illetőt, hogy minek örülne, de a körülötte élő személyeket is kifaggathatjuk, hogy a legtökéletesebb ajándékot vásárolhassuk meg az illető számára.

  1. A kreativitás is hasznos

Azzal, hogy megvásároltuk az ajándékot, még nem ért véget a móka. Legyünk kreatívak a csomagolásnál, de az sem rossz ötlet, ha valami egyedit találunk ki, amikor becsomagoljuk az ajándékot. Lehet ez egy aranyos kis kártya, vagy egy fenyőág a kötözőszalag alatt. Az egyediség fontos, hiszen ezzel azt érzékeltetjük a megajándékozott személlyel, hogy elegendő időt szántunk az ajándékára.

  1. A személyre szabott ajándékok

Ha közel állunk a megajándékozotthoz, akkor ismerjük őt annyira, hogy érezni, tudni fogjuk, milyen ajándék hozná őt lázba. Ha van egy kedvenc írója, akkor vásároljuk meg tőle azt a kötetet, amely még nincs meg a megajándékozottnak. Ha szeret egy zenekart, de még soha nem volt a koncertjükön, akkor egy koncertjeggyel is meglephetjük. Ha tudjuk, hogy keményen dolgozott egész évben, és egy kis pihenésre vágyik, akkor lepjük meg egy wellness hétvégével. A fantáziánkat kell csak használni ajándékvásárláskor, hiszen az adott ember vágyainak ismerete és a mi ötletünk teszi tökéletessé azt a bizonyos ajándékot.

Megosztás