Lakhatatlanná vált a leégett piliscsévi ház

Január 12-én, vasárnap délelőtt kigyulladt egy manzárdtetős családi ház tetőszerkezete Piliscséven, a Virágos utcában.

A tűz a kéményből kiindulva megközelítőleg 30 m2-en égett. Az esethez először az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a tető szigetelése alatt észlelték a lángokat. Előbb megakadályozták a tűz tovább terjedését, majd kívülről, illetve a nappaliból kezdték el annak oltását. Később a nyergesújfalui tűzoltók vízszállítója és vegyes fecskendője is megérkezett – mondta el Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy.

A tűzoltók végül három vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során lakossági védelmi intézkedésre volt szükség. Az egész ingatlan lakhatatlanná vált, a kéményét letiltották. A házban lakó három gyermek és két felnőtt elhelyezéséről a család saját maga gondoskodott – tette hozzá Varga Mihály Sebestyén.

C. József kezdeményezésére – aki 100 ezer forintot fel is ajánlott a bajbajutott családnak – gyűjtést indítottak Piliscséven. „Mutassuk meg Cséviek, hogy összetartóak, segítőkészek vagyunk. Ki mennyivel, amennyivel tud, járuljunk hozzá a helyreállítás költségeihez.” – emelte ki az említett személy bejegyzésében, egy közösségi oldalon.

Fotók: Horváth-Gál Imre István tű. szds. – Esztergom HTP