Kategóriák: HírekKék hírek

Mintegy 50 fő kereste az eltévedt túrázókat

Eltévedt túrázókat mentett meg a rendőrség a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal együtt Pilisszántó vonzáskörzetében.

Vasárnap a késő esti órákban Pilisszántó vonzáskörzetében két túrázó a sötétedés ellenére az erdőben tartózkodott és egy általuk kiválasztott úticélt más-más úton akartak megközelíteni, mert nem értettek egyet abban, hogy jó irányba tartanak-e. Elhagyták egymást, majd a kapcsolattartásra használt mobiltelefonok közül az egyik lemerült – írja a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a közösségi oldalán.

A túrázó páros egyik tagja segítséget kért a 112-es segélyhívón. A kutató-mentő szolgálat 11 fővel, mentőkutyákkal, hőkamerás drónnal, 2 terepjáróval és egy quaddal indult a helyszínre.

Mindeközben értesítették együttműködő partnerüket az RSC Rescue Hungary Alapítvány is, akik hasonló erőkkel siettek a segítségükre. A történet végül szerencsés véget ért, mert a kaland két szereplője más-más településre jutott ki az erdőből, de sértetlenül megúszták a kalandot.

„Bízunk benne, hogy a főszereplők levonják a tanulságot és belátják, hogy az a közel 50 fő, aki a helyszínre sietett, akár mást is csinálhatott volna vasárnap este” – tették hozzá a bejegyzésben.

Nem mindenki tudja, de a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egy önkéntes mentőszervezet. Önként, térítés és mindennemű ellentételezés nélkül szállnak harcba más emberek, vagy állatok életéért. Sajnos kalandosan évet zártak és minden tartalékukat felemésztették annak érdekében, hogy megfelelő technikai fejlesztésekkel tudják biztosítani a hatékony beavatkozásokat, hogy ha valaki bajba kerül. A mentőszervezetnek már 1.000 forinttal is segíthet, ide kattintva támogathatja őket.