Kategóriák: Hírek

Elégedetlen vagyok a munkámmal

Mindennap ugyan az, 8-10 órák a munkahelyen, értelmetlen feladatokkal, idióta kollégákkal és egy kellemetlen főnök, aki pikkel ránk, mindezt havonta egy olyan fizetésért, ami semmire nem elég. Mit tegyünk, ha úgy érezzük, munkahelyünkön sem emberileg sem fizetésben nem vagyunk megbecsülve?

Az ideális munkahely mindenki számára más. Van, aki a monoton folytonos dolgokat kedveli, van, aki az új és a kreatív dolgok iránt érdeklődik. Mások vagyunk, mások az elvárásaink. Ehhez megfelelően kell munkahelyet választanunk. A számunkra ideális és kedvelt szakmában és munkahelyen nem csak elégedettek és boldogok lehetünk, de motiváltak és aktívak is, ami nagyobb fizetést és előléptetéseket eredményezhet idővel. Ha olyan munkát végezzük, amiben örömünket leljük abban az ember képes kibontakozni, jobban odafigyel munkájára, meglátja benne a lehetőségeket és képzi magát, hogy minidig naprakész tudással rendelkezzen.

Az ilyen munkát megtalálni nem egyszerű. Sok időbe és pár munkahely és szakterület kipróbálásával járhat, hogy az ember megtalálja, ami neki a legjobban tetszik. A VeszpremAllas.hu közvetítő weboldal ebben nyújt nekünk segítséget. A város állásait sorakoztatja fel, ahol szaktudásunknak és érdeklődésünknek megfelelően kereshetünk a nyitott állások között.

Ha úgy érezzük, munkahelyünkön nem becsülnek meg eléggé, ha elveszítettük motiváltságunkat, és nem látjuk a kiutat az előrelépési lehetőséget, akkor lehet nem ez a cég számunkra az ideális. Ebben az esetben érdemes azon elgondolkozni, hogy valóban ennél a vállalkozásnál szeretnénk hosszútávon dolgozni, vagy egy esetleges váltással új erőt adhatunk karrierünknek és saját magunknak.