Kifogyott az üzemanyag, ezért hátrahagyta a lopott autót

Kétszer egy év letöltendőt kaphat az a visszaeső férfi, aki október végén egy parkoló autót eltulajdonított Esztergomból.

A vádirat tényállása szerint  a férfi vádlott 2019. október 27-én hajnali 1 óra körül jogtalan használat végett beült az esztergomi utcában parkoló személygépkocsiba, amely nem volt lezárva, továbbá az autóban benne volt az indítókulcs. A vádlott szándéka arra irányult, hogy a gépjárművel hazamegy az esztergom-kertvárosi lakására. A gépkocsival el is indult, de útközben – mintegy 6 km megtételét követően- az autóból kifogyott az üzemanyag, ezért azt a vádlott  Esztergom-Kertváros egy másik utcájában hagyta.

Az elkövető különös visszaeső, négyszer volt büntetve, őt legutóbb a bíróság 2018. évben lopás vétsége és más bűncselekmény miatt 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogháza fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélje, továbbá a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó