Baltával esett neki a szomszédja kocsijának az esztergomi nő

Éppen fát vágott, mikor a szomszéd kutyája a lakásába berohant. A vita addig fajult, hogy a vádlott nő baltával akarta szétverni a szomszéd autóját.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt.

A vádlott nő és a sértett férfi Esztergomban, egy közös udvaros ingatlan külön lakásaiban élnek, egymással évek óta rossz viszonyban állnak. 2019. május 1. napján 16 óra körüli időben a nő és a férfi is a közös udvaros ingatlanban tartózkodtak, a sértett az udvaron fát vágott, emiatt nála egy fejsze volt. A nő kutyája beszaladt a férfi lakásába, aki ezt hangosan nehezményezte, az ebet onnan kizavarta.

Ezt meghallotta  a vádlott, aki a sértett reakcióján feldühödött, majd az eb miatt a vádlott és a sértett között az ingatlan közös udvarán szóváltás alakult ki.

A szóváltás során sértett a tulajdonában lévő gépjárműve előtt állt, ekkor a nő azzal fenyegette meg sértettet, hogy szétveri az autóját.

A nő ezt követően egy fejszével a sértett tulajdonában lévő  gépkocsi motorháztetőjének bal oldali részét egy alkalommal szándékosan megütötte, amelytől a motorháztető behorpadt, és abban 102.521,- Ft összegű kár keletkezett. Ezt követően a nő a fejszét hátrahagyva az udvarról lakásába távozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje a büntetlen, és a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció