Kategóriák: EsztergomHírekSport

Esztergomi birkózó lányok nyerték meg az országos csapatbajnokságot

Az Esztergomi Birkózó Sportegyesület csapata nyerte meg a diák leány országos csapatbajnokságot, melyet a közelmúltban rendeztek meg Kaposváron – tudta meg a hidlap.hu

A 2006-2007-2008-2009-ben született versenyzők mezőnyében tizenöt csapat mérkőzött meg a bajnoki címért, melyet végül Brilla Gergő vezetésével sikerült megszerezniük.

A csoportkörben a Csepel, a házigazda Kaposvár és a Tatabánya csapatát is sikerült legyőzniük, így elsőként jutottak tovább a kvartettből. A döntőig rögös út vezetett: elsőként az Érden, majd a későbbi bronzérmes Orosházán jutottak túl, majd következett a bajnoki címért vívott harc a Kiskunfélegyháza ellen.

A fináléban úgy sikerült az Esztergomnak kivívnia a döntetlent, hogy az utolsó páros mérkőzés előtt még 10:15-re vezetett az ellenfél. Kiss Anna Luca azonban bebizonyította, hogy egy igazi harcos birkózó és tusgyőzelmének köszönhetően sikerült egyenlíteniük. Mivel a Kiskunfélegyháza az Érd ellen is döntetlent ért el, így több megszerzett ponttal az Esztergom nyerte a csapatbajnokságot!

Végeredmény: 1. Esztergom BSE, 2. Kiskunfélegyháza, 3. Orosháza.

Brilla Gergő edző szerint a csapat szereplése meglepetés volt számára, mindenki kifejezetten jól és taktikusan birkózott, ami feltétlenül szükséges a győzelemhez.

A csapat tagjai: Wlach Tifani (31 kg, 2008), Haász Barbara (37 kg, 2007), Kovács Viola (43 kg, 2007), Bereczki Réka (43 kg, 2009), Kicsindy Anna (56 kg, 2006), Kiss Anna Luca (65 kg, 2006)

Fotó: Brilla Gergő
Forrás: hidlap.hu

Megosztás