Betegtársait lopta meg a gyógytorna foglalkozáson

Gyógytorna foglalkozáson lopta meg betegtársait egy nő Nyergesújfaluban. Ellene három rendbeli lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot kedden az ügyészség.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, több közokirat, készpénzhelyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette háromrendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki 2019. márciusában gyógytornára járt a Nyergesújfalun lévő szakrendelőintézetbe.

A nő, amikor egyedül maradt a terem függönnyel elválasztott részében – ahol a betegtársai a ruházatukat, táskáikat tartották a foglalkozás ideje alatt -, kihasználta az alkalmat, és otthagyott kabátokat, táskákat jogtalan eltulajdonítás végett átvizsgálta.

Az egyik betegtől 2019. március 07. napján a pénztárcáját vette el, amelyben 80.000,- Ft készpénz és személyi igazolványa, lakcímkártyája, vezetői engedélye, Taj kártyája, és közalkalmazotti utazási igazolványa volt. A vádlott a készpénzt elköltötte, a pénztárcát és az iratokat eldobta. Az eldobot pénztárcát és iratokat a rendőrök megtalálták, és a sértettnek visszaadták.

Az elkövető 2019. március 28-án lopási szándékkal kutatta át az egyik beteg táskáját, végül abból eltulajdonítást nem végzett. Ugyanezen alkalommal egy másik sértett fogasra felakasztott kabátját is átkutatta lopási szándékkal, de abból nem tulajdonított el semmit, mert abban csak iratok voltak. Végül egy következő sértett táskájából 3.500,- Ft készpénzt vett magához, amelyet ekkor nála megtaláltak, és a sértettnek visszaadtak.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, valamint kötelezze az egyik sértett részére az okozott 80.000,- Ft kár megtérítésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó