Kategóriák: Hírek

Utazás Münchenbe – mondunk pár tippet hozzá

Bajorország fővárosáról sok minden eszünkbe juthat egyből: bőrnadrág, sörfesztiválok, jó foci, de természetesen sokkal többet rejt ez a város magában. Nem véletlenül München egy kiemelt célpontja a turistáknak, amely egyébként Európa egyik legvirágzóbb gazdaságú városa.

Marienplatz

München látványosságai közül érdemes kiemelni a Marienplatzot, amely a város főtere, de hívhatjuk München szívének is. Az egyik a müncheni városháza is a Neues Rathaus, amely neogótikus stílusban épült, és amelynek nyolcvanöt méter magas tornyából remek kilátás nyílik a főtérre. A Marienplatzot nem véletlen nevezik a város szívének, hiszen onnan elindulva, minden látványosság gyorsan megközelíthető egy városnéző túra során. A 12. századtól már a városközponti területének számít, ekkor piacok alkottál és rendszerint lovagi tornákat rendeztek rajta. A Marienplatz 1642 óta minden évben otthont ad a híres karácsonyi vásárnak. A Marienplatz környékén található a jellegzetes, hagymakupolás Frauenkirche, és az óváros legmagasabb pontján álló Peterskirche, valamint a Viktualienmarkt nevű híres élelmiszerpiac is.

Hofbräuhaus

A Hofbräuhaus évszázadok óta a világ leghíresebb sörözőjének számít, amelyet V. Vilmos alapított meg 1598-ben. A nemesség igényeinek kielégítésére hozta létre, akik nem voltak megelégedve a müncheni sörkínálattal. A második világháború nem kímélte a sörcsarnokot 1944-ben bombatámadás következtében a Hofbräuhaus nagy része megsemmisült, pincéjéből azonban hihetetlen módon több száz söröshordót mentettek ki teljesen sértetlenül. A Hofbräuhaus München óvárosában található. Ma a csapolt HB sör mellett a vendéglátóhelyként üzemelő épületben hagyományos bajor ételeket szolgálnak fel a vendégeknek. Ha már sör, akkor nem szabad kihagyni a világ legnagyobb sörfesztiválját, az Oktoberfestet sem, amelyet minden évben több millió ember látogat. Az Oktoberfest 1810-ben rendezték meg először, az esemény I. Lajos nevéhez fűződik.

Foci, foci, foci

A sör mellé egy jó focimeccs dukál, és annak sincs híján München városa, hiszen a Bayern München az egyik legjobb futballklub a világon. Ráadásul az otthonuk, a 2005-ben átadott Allianz Arena, több mint egy stadion, a város egyik látnivalója lett. A 69 000 ember befogadására képes létesítményben mindig óriási a hangulat, tehát mindenképp érdemes ellátogatni egy meccsre, illetve tájékozódni a fogadási lehetőségekről az Unibet belépés oldalán.

Megosztás