Gyalázta és szidalmazta a rendőröket, 90 napot kaphat

90 nap elzárást javasol az ügyészség annak a férfinak, aki egy esztergom-kertvárosi családi vita során a kiérkező rendőröket gyalázta és szidalmazta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot azzal a budapesti lakóhelyű, ám az elkövetéskor Esztergom-Kertvárosban tartózkodó férfival szemben, aki a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőröket gyalázta, szidalmazta.

Három rendőrjárőr 2019. június 30. napján járőrszolgálatot látott el Esztergomban, ennek során 17 óra 30 perckor megjelentek egy esztergom-kertvárosi ingatlanban, mert családi veszekedésről kapott bejelentést a rendőrség. A jogszerű rendőri intézkedés során vádlott élettársával tovább kiabált, a rendőrökkel hangoskodott, őket szidalmazta, ezután a rendőrjárőrök a terheltet a kapitányságra előállították.

Az ittas állapotban lévő vádlott sérelmezte a munkájukat végző járőrök intézkedését, őket folyamatosan szidalmazta, több alkalommal becsületsértő, az emberi méltóságukban súlyosan sértő kifejezéssel illette.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 90 nap elzárásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó