Gipszelt kézzel ütötte meg élettársa haragosát

1 év 8 hónapot kaphat az a férfi, aki még tavasszal Esztergomban, élettársa útmutatása alapján számon kért egy másik férfit, majd gipszelt kezével három alkalommal arcon ütötte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. március 18. napján 13 óra körüli időben Esztergomban a Jókai utcában haladt a Széchenyi tér irányába élettársával, amikor velük szembe, az Árok utca irányába haladt sértett és osztálytársa, akik ekkor jöttek ki a közeli gimnáziumból.

A vádlott jobb kezén egy korábbi sérülése miatt gipszkötés volt elhelyezve. A vádlott és élettársa a elhaladtak a sértett és osztálytársa mellett, majd néhány méterrel távolabbról a vádlott a sértett és barátja után ordított, őket indulatosan „mit képzeltek?” kérdéssel számonkérte, majd visszafelé indult a sértett és barátja irányába, akik nem értették a vádlott viselkedését.

A vádlott odaért az időközben megálló sértetthez, akit élettársa útmutatása alapján számon kért, amiatt, hogy élettársa elmondása szerint a sértett korábban több alkalommal cigarettát kért tőle, aki nem adott neki, ezért őt a sértett megkergette.

A vádlott a választ meg sem várva sértettet 3 alkalommal a gipszkötésben lévő jobb kezével megütötte, az ütések sértett arcának bal fül alatti részét és nyakának bal oldali részét találták el. A  sértett a vádlott általi bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülésként az arc bal oldalának zúzódását szenvedte el, amely miatt kérte az elkövető megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt  a bíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó