A vártnál súlyosabb büntetést kapott a visszaeső ittas sofőr

Súlyosbították a büntetését annak a járművezetőnek, aki még a nyáron ittas állapotban közlekedett az esztergomi Bajcsy-Zsilinszky utcában. Elsőfokon tíz hónapra tiltották el a vezetéstől, másodfokon pedig 1 év 10 hónapra. Mindemellett pénzbüntetést is kiszabtak neki.

A vádlott 2019. június 30. napján Esztergomban, a Bajcsy Zs. utcában, a közúton úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy előtte szeszesitalt fogyasztott. A jármű vezetésekor a vádlott enyhe fokban volt ittas állapotban, mert szervezetében 0,73 mg/l légalkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A vádlott büntetett, őt a bíróság 2017-ben ittas járművezetés vétsége miatt 264.000,- Ft pénzbüntetésre és 2 év 4 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 180.000,- Ft pénzbüntetésre és 10 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott terhére, súlyosbítás végett, a pénzbüntetés súlyosbítása és hosszabb időtartamú járművezetéstől eltiltás kiszabása végett jelentett be fellebbezést  az  Esztergomi Járási Ügyészség.

A másodfokú bíróság az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezése alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, az elkövetővel szemben a joghátrányt súlyosbította, ekként a vádlottat 240.000,- Ft pénzbüntetésre és 1 év 10 hó járművezetésétől eltiltásra ítélte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó