Ez a férfi is a GTA játékban érezte magát

Közmunka lehet a büntetése annak a férfinak, aki Esztergomban előzetes indok nélkül egy várakozó autóba beszállt és a sofőrt megverte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben  vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki Esztergom belvárosában a piros lámpánál megálló személygépkocsi vezetőjét bántalmazta, miközben vele üvöltözött.

A vádlott 2018. november 5-én 8 óra körüli időben Esztergomban a Rákóczi térnél lévő 11. számú főúton, a piros lámpa miatt álló, neki idegen egyik személygépkocsihoz ment, annak ajtaját erőteljesen kinyitotta, a járműbe beszállt és a jármű vezetőjét, egy nőt minden előzetes ok nélkül megütötte, miközben vele üvöltözött. A jármű vezetője a vádlott magatartásától rendkívül megijedt és próbálta kilökni az autóból, ez azonban nem sikerült. A közelben buszra várakozó járókelők húzták ki a vádlottat a gépkocsiból, aki trágár módon kiabált. A nőnek sérülése nem keletkezett.

A vádlottnak a nyílt utcán, a forgalmas közúton agresszív, a társadalmi együttélés szabályaival szembe helyezkedő magatartásán a járókelők megbotránkoztak.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó