Kategóriák: EsztergomHírekSport

Esztergomi bronzérem a Kick-Box világbajnokságról

Október 19. és 27. között Szarajevóban rendezték meg a WAKO Kick-box Világbajnokságot light-contact, low kick és K1 szabályrendszerekben.

Az esztergomi színeket Vígváry Viktor képviselte a light-contact 94 kg-os kategóriában, továbbá Olasz Attila, mint szövetségi edző tartott a válogatottal. A világversenyt hosszas felkészülés előzte meg, melynek többek között része volt a Szövetség által szervezett tatai edzőtábor is.

Viktor a legjobb 8 között kezdte meg a küzdelmeket, ahol mindjárt egy rutinos, nála majd egy fejjel magasabb török versenyzővel találta szemben magát, aki az első számú kiemeltje volt a kategóriának. Kőkemény csatát követően végül Viktor keze lendült a magasba és került be a legjobb 4 közé.

A következő versenynapon angol ellenfél következett, akivel nagyon szoros mérkőzést vívott Viktor. 2:1-es pontozással, nagyon szűken, de alulmaradt riválisával szemben.

Így az esztergomi fiú egy csodálatos bronzéremmel térhetett haza a Világbajnokságról. Viktor idén utolsó éves juniorként már magáénak tudhat egy Európa-bajnoki címet is, és november végén a törökországi Antáliában lép ismét tatamira a kick-light Világbajnokságon.

Kis Balázs – EKBSE

Megosztás