Kategóriák: HírekPiliscsév

Szociális alapellátó központ nyílt Piliscséven

A Széchenyi 2020 program keretében 68,7 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével egy használaton kívüli épület átalakításával megnyitotta kapuit Piliscséven a Szociális Alapellátó Központ, melyben minden szociális alapszolgáltatás egy helyen vehető igénybe.

Piliscsév Község Önkormányzata a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-4.2.1-15 kódszámú, „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhíváson. A község az alapellátás feladatait korábban egy leromlott állapotú, a jogszabályi előírásoknak nem megfelelő épületben látta el, a családsegítő szolgálat az óvodában, külön irodahelyiségben működött.

A TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00007 azonosító számú projekt keretében a Hősök tere 9. szám alatt található leromlott állapotú, funkcióját vesztett, használaton kívüli épületet a község átalakította, akadálymentesítette, ezen kívül beszerezte a szükséges bútorokat és berendezéseket is. A 68 700 000 Ft európai uniós támogatás segítségével létrejött Szociális Alapellátó Központ kivitelezése október közepén fejeződött be. A Központban a jövőben egy helyen, mindenki számára egyenlő eséllyel érhetőek el a szociális alapszolgáltatások, a központ munkatársai pedig kulturált, kellemes körülmények között végezhetik mindennapi feladataikat, fogadhatják az ügyfeleket. A beruházás kapcsán a község 5 munkavállalót alkalmaz, és egy fő felvételét tervezi.

A projektről bővebb információt a www.piliscsev.hu oldalon olvashatnak.

Megosztás