Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Megzavarta a focimeccset, vádat emeltek ellene

Az Esztergomi Járási Ügyészség rendbontás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi férfival szemben, aki egy focimeccsen engedély nélkül ment be a pályára.

A vádlott 2019. május 01. napján 17.00 órától Dorogon a Köztársaság út 3. szám alatti Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban nézőként részt vett a labdarúgómérkőzésen. A mérkőzés 89. percében a vádlott átmászott a nézőteret és a játékosrészt elválasztó kordonon és átment a pályát körülvevő salakos részen egészen a füves rész széléig, rövid ideig ott tartózkodott, majd onnan a rendezvénybiztosító személyzet kikísérte. A vádlott a kikísérés során ellenállást, erőszakot nem tanúsított.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság 2013-ban nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt 156.000,- Ft pénzbüntetésre és 1 év sportrendezvények látogatásától  való eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, és hosszabb időre a dorogi stadionba, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerébe tartozó sportesemény helyszínére történő belépéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás