Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Hidegrekord dőlt meg térségünkben kedden

Fagyos reggelre ébredhettünk október 8-án, ugyanis kedden hajnalban térségünk több pontján is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, sőt még a hidegrekord is megdőlt – írja a Dorog-Esztergom térségének időjárás oldala.

Az előrejelzésnek megfelelően október 8-án csípős reggelre ébredhettünk, melyért többek között a szélcsendes idő és a derült égbolt okolható. A dorogi mérőműszer szerint a városban -1 fokig süllyedt a hőmérséklet, de Sárisápon még ennél is hidegebb volt, hiszen ott -2,4 fokot mértünk.

Az időjárás oldal egy kedves dági olvasója nyerte a versenyt: az ő eszköze -2,6 fokot mért, állítását pedig a beküldött fényképpel igazolta. Ezt megelőzően április 16-án volt fagy térségünkben (ugyan szeptemberben volt egy talajmenti fagy, de az annyira nem volt jelentős, hogy szóra sem érdemes).

A helyi amatőr meteorológus csapat 2006 óta vezet nyilvántartást a napi legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékletekről. Ennek fényében kijelenthetjük, hogy megdőlt a hidegrekord is: a korábbi -0,2 °C, helyett -2,4 °C érték került be a táblázatukba.

A fagyos idő amilyen gyorsan jött, olyan hirtelen távozott is, hiszen október 9-én, vagyis másnap reggel 10 fokra ébredhettünk!

További információkért kövessék a Dorog-Esztergom térségének időjárása Facebook oldalt!

Fotó, forrás: Dorog-Esztergom térségének időjárás oldala

Megosztás