Barátja ölhette meg a piliscsévi lányt Óbudán

A fiatal piliscsévi nő holttestét Óbudán, a Ladik utcában, egy elhagyatott házban találták meg, szeptember 28-án, szombaton. A szakértők szerint 10-12 napja lehetett már halott, a holtteste pedig felismerhetetlen volt, ezért DNS vizsgálattal kellett megerősíteni a személyazonosságát.

„Vasárnap reggel jöttek hozzánk a nyomozók azzal a hírrel, hogy megtalálták a lányom telefonját a fővárosban. Nem volt akkor még szó gyilkosságról, nem is mondták, hogy ilyen ügyben jöttek” – idézte fel sírva Piliscséven, Nikoletta édesanyja, Erzsébet a Blikknek.

„Aztán, amikor már DNS-mintát is kértek tőlem, rájöttünk a férjemmel, hogy olvastunk előző este az óbudai gyilkosságról, ahol nem tudták azonosítani az áldozatot. Sajnos, igazunk lett, kiderült, hogy a lányom telefonja a holttest mellett volt, de az azonosításhoz kellett a DNS-em is” – folytatta az édesanya a Blikknek.

A család napokig még reménykedett, hogy a lányuk telefonját valaki ellopta, így került egy gyilkosság helyszínére. De október 2-án, szerdán megérkezett a hír, hogy sajnos a DNS minta egyezik.

A rendőrség egy 26 éves budapesti férfit, az áldozat barátját gyanúsítja a gyilkossággal, akit nem volt nehéz megtalálni, hiszen éppen a börtönben ült.

A gyanúsítottat szeptember 24-én, tehát még az áldozat holttestének megtalálása előtt állították elő a rendőrök a XIII. kerületből, mivel igazoltatása közben hamis adatokat adott meg. A férfiről személyazonosságának tisztázása után kiderült, a Tatabányai Járásbíróság lopás és magánlaksértés miatt körözi, ezért őt a Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

A nőt halála előtt bántalmazták, mikor megtalálták, csak alsónemű volt rajta, megbecsteleníthették.

A piliscsévi család a Blikknek még elmondta azt is, hogy egy ideig náluk laktak a fiatalok. A fiú erőszakos volt, aztán mikor kiderült, hogy lopásért és magánlaksértésért körözi a rendőrség, azt kérték, adja fel magát. Ehelyett a férfi a lánnyal együtt eltűnt, s mostanáig nem tudtak róluk semmit.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: blikk.hu / MTI / police.hu