Viharkárokhoz és tűzesethez siettek a tűzoltók

Egymás után érkeztek hétfő délután a riasztások a műveletirányítási központba viharkárok felszámolás miatt. Térségünkben Dorogra és Bajnára fakidőléshez, Nyergesújfalura pedig tűzesethez vonultak a tűzoltók.

A Bajnai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltóit riasztották a 1105-ös útra, Bajna és Gyermely közötti útszakaszhoz, ahol egy kidőlt fa félpályás útzárat képezett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel hárították el akadályt.

Egy telefonvezetékre dőlt faág miatt kaptak riasztást az esztergomi hivatásos tűzoltók Dorogra a Petőfi térhez. A tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész használatával a faágat eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették.

Nyergesújfalu Hosszú dűlő területére vonultak hétfő délután a nyergesújfalui, a bajnai, az esztergomi hivatásos és a nyergesújfalui önkéntes tűzoltók. A helyszínen 11 hektáros területen száraz fű, avar égett. A tűz a környező vegetációt, és egy víkendházakat is veszélyeztettet. A tűzoltói beavatkozást nehezítette a nagy szél és füst. Az egységek a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával kéziszerszámokkal, és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Káli Sándor tű. alezredes (nyergesújfalui tűzeset)