Kategóriák: Hírek

Párkányi író is esélyes a Margó-díjra

A párkányi író, Forgács Péter „Szuperhold” című könyvét is jelölték idén a Margó-díjra.

Idén már ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amely nemcsak a pályakezdő írókat szeretné középpontba helyezni, de egyúttal a kortárs irodalmat és az olvasást is népszerűsíti.

A Margó-díj kiemelt támogatója idén a Bookline, a Zeppelin és az Aegon Művészeti Díj. A nyertes a díjjal 500 ezer forintot, kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap.

A Bookline idén 15 millió forint értékű médiatámogatással járul hozzá a nyertes könyv népszerűsítéséhez. 2019-ben összesen 34 könyvet jelöltek a kiadók és a szerzők. A harmincnégyből pedig 10 könyv közül fog dönteni a zsűri.

Forgács Péter: Szuperhold

Forgács Péter novelláskötetének szereplői jellemzően rögeszmés emberek, akik valamilyen kényszeres cselekvésben vélik meglelni az életük értelmét. Olyan hobbik és szokások rabjai, mint például a türelemüveg-építés, a boldogságvadászat, a kopogáselemzés vagy a tökéletes társ megtalálása. Kicsit bogarasak, kicsit furák, rejtélyes és/vagy tragikus események elszenvedői. A néhol groteszk, néhol ironikus történetek rengetegféle egyedi nézőpontot és karaktert vonultatnak fel. A közös bennük az, hogy mindannyian valamiféle kapaszkodót próbálnak keresni a boldogtalan és egyhangú hétköznapokban.

A többi könyv ismertetőjét ide kattintva olvashatjuk el!

Forrás: konyves.blog.hu
Fotó: Forgács Péter

Megosztás