Kategóriák: HírekTokod

Civilek segítségével újult meg a tokod-üveggyári játszótér

Szeptember 21-ére tűzték ki, Mónok László Tokod-Üveggyár településrészen élő civil lakos kezdeményezésre a „Fessük le EGYÜTT az Üveggyári játékokat” nevű eseményt, ezzel örömet szerezve a gyermekes családoknak.

Reggel 9 órakor kezdődtek a munkálatok az enyhén csípős hűvös időben, ez azonban nem szegte senki kedvét sem, hiszen szép számmal gyűltek össze a napos szombati délelőttön.

Bánhidi László elmondta, hogy a „Tokod – Együtt a Faluért” csoport fontosnak tartja az ilyen összefogásokat, hiszen már többször bizonyították, hogy egy-egy közösség összefogása csodákra képes, és ha kell „hegyeket mozgat meg”. Hozzátette, hogy örömmel fogadták az üveggyári lakosok invitálását, éppen ezért a falusi és az ebszőnybányai település részről is mozgósították barátaikat.

A megfelelő munka leosztását követően, az összes játszótéri játék és pad át lett csiszolva, majd következett a felületkezelés. Idő közben a meghibásodott hinták-játékok megjavítására is sor került.

„Bízunk benne, hogy a jövőben több ilyen összefogásra lesz példa a tokodiak között, hiszen ezzel visszük előre a települést, függetlenül attól, ki melyik településrészen él. Köszönjük Tokod Nagyközség Önkormányzatának az anyagok és eszközök biztosítását, továbbá Horváth Mihály és Obermajer Ferenc közbenjárását, valamint a megjelent lakosok munkáját.” – emelte ki Bánhidi László.

Fotók: Tokod-Üveggyár Ma és Holnap Facebook csoport