Felfüggesztettet kapott, mert megvásárolta érettségijét

Az Esztergomi Járási Ügyészség 4 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt nyújtott be vádiratot a tokodi férfival szemben, aki az érettségi bizonyítványt nem vizsga útján szerezte, hanem azt megvásárolta.

A vádlott 2013. évben Budapesten 270.000,- Ft-ért vásárolt magának hamis érettségi bizonyítványt. Ezt követően munkaviszonyt létesített 2016-ban egy esztergomi gazdasági társaságnál, ekkor a felvételi adatlapot valótlan adattal töltötte ki, amikor az iskolai végzettségéhez a középiskolai érettségi adatot adta meg. Ezután 2018-ban további négy munkáltatónál létesített munkaviszonyt, ezek során a hamis érettségi bizonyítványt bemutatta, három alkalommal azt a munkáltató le is másolta, és a másolatot a férfi személyzeti anyagához csatolta.

A büntetlen vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az elkövetőt büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Komárom-Esztergom Főügyészség Sajtó