Kategóriák: HírekKék hírek

Fizetés nélkül hozta el a szarvasmarhákat Sárisápról

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

A sárisápi sértett interneten eladásra hirdette meg a szarvasmarháit, erre egy ismeretlen férfi jelentkezett, és a vádlott vásárlási szándékát közölte, a sértettel a vádlott lakcímét és tenyésztési kódját közölte. Ezt követően a vádlott megbízásából 2018. november 16. napján két férfi három szarvasmarhát, majd 2018. november 23. napján egy vágótehenet szállított el Sárisápról. Az elszállított állatok két személy tulajdonát képezték.

A 3 darab szarvasmarha értéke 1.065.600 Ft, a vágótehén értéke: 328.500 Ft.

A megkötött szerződés szerint a vádlottnak az állatok elszállítását követően 8 napon belül átutalással kellett volna kifizetni a vételárat, ezt azonban a vádlott elmulasztotta, a sértetteket  különféle kifogásokkal hitegette, majd elérhetetlenné vált.

A vádlottnak 2018. novemberében nem volt állandó munkahelye, nem rendelkezett az állatok megvásárláshoz szükséges készpénzzel, több, mint 10 milliós forint tartozást halmozott fel, erre figyelemmel már a szerződéskötéskor sem állt szándékában a vételár megfizetése.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, az eljárás során az egyik sértettnek 30.000,- Ft-ot átutalt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, továbbá a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeknek adjon helyt, ennek részeként kötelezze, hogy kártérítésként fizessen az az egyik sértettnek 1.038.900,- Ft-ot, a másik sértettnek 355.200,- Ft-ot.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Fotó: illusztráció

Megosztás