Kategóriák: EsztergomHírekSport

Nagy sikerrel zárult A Futball Éjszakája Esztergomban

Idén először az FC Esztergom is csatlakozott A Futball Éjszakája rendezvényhez. Az esemény szeptember 6-án, pénteken délután vette kezdetét, amire változatos programokkal vártak minden futball rajongót.

Az első érdeklődők már 16 óra után gyülekezni kezdtek a Futball Centrum piros-fehér lufikkal feldíszített kapuja előtt, hiszen az előzetesen meghirdetett program szerint 17 órakor vette kezdetét az esemény. A regisztrációnál Bugjó Hédi várta karszalagokkal a vendégeket. Egyszerre több helyszínen párhuzamosan zajlottak a történések, aki pedig elfáradt, a Sportalsó sörsátrában frissülhetett fel.

A palánkos pályán az utánpótlás korosztálynak a játékosai szabad foci keretén belül vezették le a fölös energiájukat. A kis műfüves pályán az U13-as korosztálynak Szalma József, korábbi válogatott hátvéd, a Coerver-módszer magyarországi licensztulajdonosa tartott speciális edzést, akinek Szivák Krisztián, a klub edzője volt a segítségére. A kiscsoportos foglalkozások során a gyerekek izgalmas feladatokat kaptak, amelyeket az edző útmutatásai alapján kellett elvégezniük. A hálón túl a szülők vigyázó szeme kísérte a különleges tréninget.

A nagy műfüves pályát kettéosztották virtuálisan és itt zajlott a Kispályás Labdarúgó Bajnokság, amelyen öt csapat mérte össze a tudását. Az izgalmas körmérkőzések a két pályán párhuzamosan zajlottak, ahol igazán szép megmozdulásoknak is tanúi lehettünk. Néhány sérülés tarkította az amúgy barátságosan és korrektül zajló játékot, de a klub edzőinek Chrompota Attilának és Mátyás Zsoltnak, akik a mérkőzéseket vezényelték, nem kellett belenyúlni a meccsekbe. A sérültek állapotát fizioterapeutájuk, Andreas Demetriou ellenőrizte. A díjátadóra az esti gálameccs előtt került sor. Minden csapat oklevelet, az első három helyezett kupát, a győztesek pedig a Padlizsán Étterem meghívását kapták ajándékba a kemény munkáért cserébe. A végleges csapatsorrend az alábbiak szerint alakult: 1. Huta, 2. Szerda Esti Foci, 3. DEFC 2017 FC, 4. Football Tanszék, 5. FC Dynamo. Gratulálunk a csapatoknak, igazán odatették magukat a pályán a játékosok!

A bajnokság után kezdődtek az előregisztrációhoz kötött versenyek, amelyeket Petrovics Bence és Nagy Zsombor vezényelt le. A 11-es rúgó bajnokságon több mint húszan tették próbára ügyességüket és Kánya Gábor felnőtt kapust. Az üres kapuba passzolásnál egy bárszéken pörgették be a jelentkezőket, akiknek ezután kellett a labdát begurítaniuk a hálóba. A dekázós versenyen pedig azt tesztelték, ki tudja legtovább váltott lábbal rúgni a labdát. A játékok nyertesei: 1. 11-es rúgó verseny: Speier Kende, 2. Üres kapuba passzolás: Kiss Márk, 3. Dekázós verseny: Kiss Sándor. Gratulálunk fiúk, nagyon ügyesek voltatok!

A füves pályán Kun Imre kapusedzése és a felnőtt csapat nyílt edzése is zajlott, így az érdeklődők betekintést nyerhettek abba, hogyan készülnek a játékosok a vasárnapi Nagyigmándi KSK elleni bajnokira Váczy Dávid vezetőedző irányítása alatt.

A nagy pálya melletti területen kapott helyet a két teqball asztal, amely sok érdeklődőt vonzott. A speciális, domború asztal játékszabályát Budavári Dániel ismertette, majd Terjék Lajos sportigazgató bemutatót is tartottak a gyerekeknek.

Az eseményen az Esztergomi Vasas Öregfiúk nagy létszámmal vettek részt. A Centrumban érdeklődve nézték a kiállított kupákat és a tárgyalóban a Vincze Spori Print Nyomda jóvoltából elkészített hatalmas emléktáblán pedig örömmel fedezték fel magukat a korabeli fotókon.

A program főeseménye a 20 órakor kezdődő FC Esztergomi Öregfiúk – DAC Öregfiúk villanyfényes gálamérkőzés volt, amely nagyon sok érdeklődőt vonzott. Megtelt a lelátó és a pálya melletti területeken is álltak nézelődők. Az összecsapás előtt természetesen felcsendült az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dala, amely nélkül nem indulhat Dunaszerdahely mérkőzés és a magyar himnusz is. A barátságos, de olykor parázs hangulatú mérkőzés végül gólzáporosra sikerült, amelyet a vendég csapat nyert meg 2-5-re.

Megosztás