Kategóriák: EsztergomHírek

Felavatták az esztergomi József Attila Általános Iskola megújult tornatermét

Szeptember 5-én, csütörtökön avatták fel a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és az esztergomi önkormányzat támogatásából felújított József Attila Általános Iskola tornatermét és öltözőit.

A rendezvényen köszöntötték Romanek Etelka polgármester asszonyt, dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, dr. Endre Szabolcs jegyzőt, Muszela Szabolcsot, az Esztergomi Tankerületi Központ területi igazgatóját, továbbá a képviselő-testület és a polgármesteri hivatal megjelent munkatársait, a kivitelező cég képviselőit, a diákokat és a szülőket.

A köszöntők után három diák elszavalta az „Óda a sporthoz” című verset, majd Maárné Harcsa Szilvia intézményvezető járult a mikrofonhoz, aki örömmel jelentette be, hogy a diákok három nappal ezelőtt újra birtokukba vehették a tornatermet. A megújult csarnok új aljzatot, sportpadló burkolatot kapott és új térelválasztó függönnyel bővült. A helyiségben újrafestették a falakat és az acélszerkezetet, valamint korszerűsítették a világítást is, mindemellett a projekt keretében az öltözők is megújultak.

Az eseményen Romanek Etelka polgármester asszony kijelentette, hogy „ismét gyarapodott Esztergom”, hiszen ünnepélyesen átadhatjuk azt a csarnokot, amely a szövetség 80 millió forintnyi támogatásából és az önkormányzat 34 millió forintnyi hozzájárulásából újult meg.

Dr. Völner Pál véleménye szerint azért is fontosak az ehhez hasonló beruházások, mert annak a generációnak az érdemeit szolgálják, amelynek leginkább szüksége van a mindennapos testmozgásra. Mindemellett reméli, hogy a jövőben is a törekvés és igyekezet jellemzi majd a várost, végezetül pedig boldog, iskolában eltöltött éveket kívánt a fiataloknak.

Hernádi Ádám kormánybiztos, az összefogással megvalósult beruházással kapcsolatban megjegyezte, hogy az iskola diákjai számára idén valóban új tanév kezdődött. Megjegyezte, hogy a városfejlesztést nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek érdekében is végezzük, hiszen a fiatalabbak az idősebbekhez hasonlóan fontos szerepet töltenek be a település életében.

A beszédek után dr. Völner Pál, Hernádi Ádám, Romanek Etelka és Maárné Harcsa Szilvia szalagátvágással avatta fel a tornatermet. Az ünnepség zárásaként a Ciklon Sporttánc Egyesület rövid produkcióját, valamint az iskola sportbemutatóját tekinthették meg a jelenlévők.

Megosztás