Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Történelmi Képregényfesztivál és Kiállítás

Esztergomban szeptember 7-én, szombaton 11 órától, ismét megrendezik a Történelmi Képregényfesztivált, ahol lengyel, cseh és szlovák képregényrajzolók, a legismertebb magyar történelmi regényírók (Bán Mór, Bíró Szabolcs) mutatkoznak be az első, külföldön is megjelent magyar történelmi képregény, a Királyok és keresztek készítői mellett.  

Életre rajzolt múlt: a különleges rendezvényen gazdag kínálat várja a látogatókat, Esztergomban, illusztris környezetben találkozik a történelem, a regényírás és a képregényrajzolás. A legismertebb történelmi regényírókkal való személyes találkozás mellett lesznek képregénykészítési bemutatók, dedikálások, beszélgetések a művészekkel, közös rajzolás és izgalmas történelmi filmek vetítése. 

Itt kerül sor a Királyok és keresztek, a Nyugat-Európában is megjelent magyar történelmi képregény 2. kötetének bemutatójára is. Az érdeklődők megismerkedhetnek az idei év szenzációival is: lesz Augmented reality alkalmazás bemutató, 3d-s vármakett-nyomtatás, történelmi filmek vetítése, és nyereményjátékok – kvíz is, délután pedig “Mulatságos történelem, avagy amit eddig nem is sejtettél a múltunkról” címmel Aranyosi Péter humorista, standupos faggatja az ország leghíresebb történelmi regény íróit, Bán Mórt (Hunyadi-sorozat), Bíró Szabolcsot (Anjouk) és Urbánszki Lászlót.

A rendezvény ingyenes, egyedül a 11:15-kor kezdődő tárlatvezetésre kell kedvezményes jegyet váltani.

Megosztás