Kategóriák: DorogHírekSport

Újabb sportszakmai együttműködés

Augusztus 27-én, a II. dorogi vízilabda gála keretében jelentették be az Új-Hullám SE és a Bp. Honvéd SE között megkötött sportszakmai együttműködési megállapodást úszás sportágban.

Várhegyi Ferenc, az Új-Hullám SE elnöke elmondta, hogy vízilabdában már egy éve sikeresen együttműködik a két klub, a mostani megállapodással pedig a legtehetségesebb fiatal dorogi úszóversenyzők előtt is megnyílik egy tervezhető sportolói életpálya. Ennek például a gyerekek iskolaváltásánál van jelentősége, budapesti továbbtanulás esetén logikus továbblépés lehet a Honvédos folytatás, hiszen addigra már ismerős közegbe kerülhetnek a versenyzők.

Imre Géza, a Bp. Honvéd SE sportigazgatója hozzátette, hogy a fővárosi klub érdeke, hogy jó vidéki kapcsolatai és együttműködő partnerei legyenek, ezért örül a megállapodásnak és várják a dorogi gyerekeket.

Kovács Gábor, a Honvéd úszó szakosztályának szakmai vezetője kiemelte, hogy nemcsak kapni, hanem adni is szeretnének. Ezért nemcsak a két klub edzői működnek együtt, hanem közös edzésekre, edzőtáborokra is sor kerülhet majd.

A bejelentést követően a Bp. Honvéd SE és a Vasas-Plaket férfi felnőtt OB I-es vízilabda csapati játszottak telt házas gálamérkőzést a Nipl Stefánia uszodában. Merész András (BHSE) és Bóbis Máté (Vasas) edzők szerint az összecsapás jól illeszkedett mindkét együttes felkészülési munkájába. Merész András kiemelte, hogy a vízilabda népszerűsítése, a sokáig itt dolgozó Györe Lajos mesteredző tisztelete, valamint az Új-Hullám SE és a Bp. Honvéd SE közötti együttműködés miatt mindig szívesen jönnek Dorogra.

A jó hangulatú, gólgazdag mérkőzést a Bp. Honvéd SE nyerte 16-13-ra.

Megosztás