Kategóriák: HírekTokod

Megújult a tokodi Gizella utca

Augusztus 27-én, kedden adták át a felújított tokodi Gizella utcát, amely az önkormányzat és a Kienle + Spiess Hungary Kft. együttműködésének köszönhetően szilárd útburkolatot kapott.

A rendezvényen Tóth Tivadar polgármester köszöntötte az összegyűlteket, majd elmondta, hogy a kivitelezést a Bridgework Kft. végezte, amely ezúttal is kiváló munkát végzett. A vállalkozás 550 méter hosszú szakaszon térkövezte le a korábbi murvás utat, így végre jó minőségű úton érhetik el a lakosok az ingatlanjaikat. Hozzátette, a fejlesztéssel a lakosok egy régi álmát valósították meg. A polgármester továbbá a Kienle + Spiess Hungary Kft.-t is méltatta, hiszen a segítségük nélkül nem tudták volna megvalósítani a felújítást. Fontos kiemelni, hogy a sikeres együttműködés folytatódik, hiszen a közeljövőben a vállalattal közösen kijelölt gyalogos-átkelőhelyet szeretnének kialakítani az üzem bejáratánál.

Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő beszédében kitért arra, hogy a települések csak akkor tudnak fejlődni, ha az állam, a megyei önkormányzat, a községek és városok vezetése mellett a vállalatok, az állampolgárok és a civil szervezetek is kiveszik a részüket a feladatokból. Tokodnak ezen a téren sem kell szégyenkeznie, hiszen számtalan olyan projektet valósítottak meg, amelyek biztosítják a község jövőjét.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy nagy szükség volt az útfelújításra és gratulált a kivitelezőnek, hiszen kiváló és precíz munkát végeztek. Azt kívánta, hogy a jövőben Tokod, valamint a megye többi települése az elmúlt időszakban tapasztaltak szerint fejlődjön tovább a jövőben. A megyei önkormányzattal pedig azon dolgoznak, hogy a lakosok és a vállalkozások helyzetén javítsanak.

Az ünnepi beszédek és köszöntők után Kardos Mihály plébános megáldotta az utat, majd dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Czencz Gábor, a Kienle + Spiess Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Tivadar polgármester és Czirkelbach Ferenc, a Bridgework Kft. ügyvezetője szalagátvágással avatta fel a mintegy százmillió forintos projekt keretében megújult Gizella utcát.