Kategóriák: DorogHírekProgramok

Bányásznapi programok Dorogon

A Jubileum téri vigasságok mellett ünnepséggel, megemlékezéssel és kiállításmegnyitóval is készülnek a szervezők az idei Bányásznapokon.

Augusztus 30-án, pénteken 15 órakor koszorúzást tartanak a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelynél (Baumit út 1). Augusztus 31-én, szombat reggel 6 órakor zenés ébresztővel készül a Bányászzenekar, majd 9 órakor az Otthon téri bányász emlékműnél koszorúznak. 10 órakor kerül átadásra a dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola felújított épülete. 10.30-kor a „Dorog35” című pályázat eredményhirdetése, díjátadója és a beérkezett, zsűrizett pályaművekből készített kiállítás megnyitóját tartják meg a könyvtárban. 16 órakor pedig a Freundeskreis Dorog Wendlingen és a Wendlingen Dorog Baráti Egyesület 25 éves fennállásának műsoros ünnepsége lesz a művelődési házban.

A Jubileum téri programok tekintetében augusztus 30-án, pénteken 18 órától Sonia és a Blues & Roll koncertjével indul a bányásznap. 20 órától Takáts Tamás Blues Band biztosítja a talpalávalót. Augusztus 31-én, szombaton 15 órakor a Dorogi Bányászzenekar koncertjét hallgathatjuk meg, 18 órakor pedig az Intermezzo Latin Club szórakoztatja a közönséget. A nap fénypontjaként 21 órakor tűzijátékot rendeznek, majd Kasza Tibi koncertjére táncolhat a nagyközönség. 22.30-tól a retro zene szerelmeseit utcabállal várják. Szeptember 1-jén, vasárnap a rendezvény utolsó napján, 16 órakor élő dínó showt tartanak, majd 18 órától a helyi tánccsoportok mutatkoznak be. A nap zárásaként 20 órakor az AWS ad koncertet.

2017-es dorogi tűzijáték:

 

Borítókép: Tóth Krisztián (egy korábbi bányásznap légifelvétele)

Megosztás