Kategóriák: CsolnokHírekProgramok

XXII. Csolnoki Falunapok

Újabb háromnapos ünnepre készül Csolnok. Az immáron XXII. Csolnoki Falunapok nyújtanak remek lehetőséget a nyári kikapcsolódásra, az egymással való találkozásra, beszélgetésekre július 19. és 21. között. Az események fő helyszíne az Arany János utca végén, a kiserdő közepén található hűs, árnyas Rendezvénypark.

„Rockpénteken” július 19-én, pénteken a keményebb zene kedvelői találhatják meg szórakozásukat. Elsőként a csolnoki vonatkozással is bíró, reményteli karrier előtt álló 21 Gramm Akusztik együttes mutatkozik be, akik így vallanak munkásságukról: „Egyes legendák szerint a lélek 21 grammot veszít a súlyából a halál pillanatában. Hogy mi fér bele ebbe a 21 grammba? Mi, a 21 Gramm Akusztik, erre keressük a választ. Saját dalainkban igyekszünk mindennapi dolgok mögé nézni.”

Egy régi ismerős új felállásban teremt jó hangulatot a fiatalok után. A szintén helyi erőt felvonultató The Recyclers csap a húrok közé. Kíváncsian várjuk, hogy az „újrahasznosított” Neoton vagy KFT számok minként hangzanak metálosítva-rockosítva.

Csak így, kemény rock vonalon halad a buli tovább, a Cs.Í.T. zenekarral, akik egy barátjuk emlékének adózva és a közönséget nem cserbenhagyva , a már meglevő zenekarukat vitték tovább, de más néven. Az új név a Csak Így Tovább ( röv. Cs.Í.T.) lett és  áthangolódtak a hardrockra. A magyar rockzene klasszikusai ( P.mobil, Edda, P.box, Dinamit, Karthago, Lord, Skorpió, Piramis, H.B.B.) mellett saját dalainkat is meghallgathatjuk.

Szombaton egy új kezdeményezés kívánja egybe kovácsolni falunk közösségét. A „Faluderby”-n hat, ügyességi és helyismereti feladatnak kell megfelelniük a vállalkozó kedvű csapatoknak. Idén a nemrégiben átadott nemzetiségi tanösvény információi szolgáltatják a fejtörő furfangos kérdéseit. A jó hangulat garantált! A gyermekeknek arcfestéssel, játszóházzal, kézműveskedéssel, ugráló várral és bábszínházzal kíván kedveskedni a szervezőcsapat. Szombat délután az esztergomi Játékkunyhó is képviseleti magát, hogy kicsik és nagyon remek társasjátékokat próbálhassanak ki.

Délután retro véradásra várja a segíteni szándékozókat a Magyar Vöröskereszt a művelődési házba, ahol „Az én Csolnokom” képzőművészeti pályázat alkotásaiból rendezett kiállítást is megtekinthetik.

16 órakor zenés, táncos menet indul a falu központjából a Rendezvényparkba. A Csolnoki Fúvószenekar remek muzsikája és a Dimenzió Tánccsoport lányai varázsolják könnyeddé a délutánt a hatalmas fák árnyékában. A „Csolnokért” díj átadása sem maradhat el.

Az estét Bach Szilvia humorista nyitja. Szombatra is jut a feltörekvő tehetségekből: Horányi Juli énekesnőt a 2014-es X-Faktor műsorban ismerhette meg a nagyközönség, ahol második helyezést ért el. A műsor után zenekart alapított, felvette a YOULI művésznevet és azóta sorra hódítja a fővárosi és vidéki klubokat. 2019 Április 2.-án pedig megjelent új, MOVE című albumuk. Zenéjüket egyedi hangzásvilág jellemzi, melyben a popzene keveredik elektronikával és jazz-es, soul-os elemekkel.

A környék ismert bulizenekara, a Szalai Band táncoltatja még meg a közönséget, majd retro diszkóban tombolhatunk hajnalig.

Vasárnap délelőtt az egyre több résztvevőt felvonultató főzőversenyen mutathatják meg a csapatok, ki főzi a legjobb gulyást.

Délután ismét a sváb hagyományőrző csoportoké. A helyiek mellett Pilisvörösvárról, Veszprémből, Nyergesújfaluról, Dunaszentmiklósról érkeznek fellépők. Szladik Tibor harmonika játékára és az Alte Kameraden muzsikájára is meg fog telni a tánctér.

A három napot a Sramlikings zárja, akik a német és osztrák dalokat játszanak, énekelnek, ám modernebb köntösben, mint amit a hagyományos svábzenében megszokhattunk.

Mindhárom nap rendezvényeire a belépés díjtalan. A Rendezvénypark csak gyalogosan közelíthető meg. Parkolni a Szent János parkban, vagy a Rákóczi téren lehet a községházánál, és onnan egy tíz perces sétával érhető el a park.