Viharkárok Esztergomban

A tűzoltóknak rengeteg dolguk akadt a hétvégi vihar miatt Esztergomban. A belvárosi temetőt is olyan súlyos viharkár érte, hogy látogatási tilalmat rendeltek el.

„Az Esztergomi Kegyeleti Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy az esztergomi Belvárosi temetőben látogatási tilalmat rendel el a temető egész területére a hétvégi viharkárok miatt, ahol több mint 10 ép fa dőlt ki és sérült meg. A temető egész területére a belépés szigorúan tilos és életveszélyes! A károk helyreállítását megkezdtük és a munkálatok előreláthatólag 2019. 07. 11. (csütörtök) estig tartanak. Ha a szakembereknek eddig az időpontig sikerül elhárítani az életveszélyt, akkor a temetőt pénteken reggel 07:00-kor újra nyitjuk. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.” – olvasható a temetőfenntartó nyilatkozatában.

Esztergomban a Semmelweis utcában egy 2 szintes, tégla építésű, lapos tetős ház tetőkibúvóját az erős szél elmozdította, az esővíz befolyt. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kézierővel a kibúvót visszarakták, a víz befolyását megszüntették.

A Gőzhajó utcában egy 15 méter magas fa az úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezett. Az esztergomi hivatásos tűoltók láncfűrész és kézierő segítségével a fát eltávolították, ezzel a forgalmi akadályt megszüntették.

A Gesztenye fasoron egy 15 méteres fa vezetékre dőlt és egy villanyoszlopot is kidöntött. Az esztergomi hivatásos tűzoltók három motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyeztetést, a kidőlt fákat eltávolították

A Római úton egy 8 méteres fa, a Babits Mihály utcában egy 4 méteres fa dőlt az útra. A Majer István útra több faág dőlt. Az Irinyi János utcában szintén egy 4 méteres fa dőlt az útra. A Bánomi lakótelepen egy 12 méteres fa a járdára dőlt. Az Erzsébet parkban több fa is a kerékpár útra dőlt, ami a kerékpár forgalmat akadályozta. Az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és csáklya használatával avatkoztak be az eseteknél, a forgalmi akadályt és a veszélyeztetést megszüntették.

Steindl Ábel videója a viharkárokról:

 

Borítókép: Régió TV Esztergom. További fotók: Esztergom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság