Kategóriák: HírekTát

Zöld várossá válik Tát

Nyár végére egészen új oldalát mutatja majd Tát város, hiszen a TOP keretében 149 millió forintnyi támogatásból fejlesztik a zöldfelületeket. A munkálatok már el is kezdődtek.

Az elmúlt években a megyei önkormányzat segítségével nagy mértékű fejlesztésen esett át a település. Megújult a hivatal épülete, az iskola, az óvoda, most pedig a Zöld-Hálózat Fejlesztési Program került előtérbe.

Az első ütem munkálatai már zajlanak. Hónapokkal ezelőtt elkezdték a SPAR áruház, a 10-es főút, és az Únyi-patak által közrefogott, korábban buszparkolóként funkcionáló terület parkosítását. A mellette húzódó mellékutat pedig az önkormányzat saját forrásból újítja meg.

A tát-kertvárosi víztorony melletti több tízezer négyzetméteresen területen is látványos a fejlődés. A korábbi murvás autóút helyén térkőborítású járda épült, amely a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését segíti. A parkoló pedig új borítást kap, amely rendezvények idején a ponyva alapjául szolgálhat, máskor pedig multifunkciós sportpálya szerepét töltheti majd be.

A park nyitott pavilonnal is gazdagodik majd, a zöldterületre pedig őshonos növényeket ültetnek majd be. A térkőborítású járda mellett már kialakították a csapadékvizet befogadó tó medrét is, amely az utcákon felgyülemlett esővizét gyűjti majd össze. Nem utolsó sorban fontos megemlíteni, hogy a családoknak is kedvez a fejlesztés, hiszen többfunkciós családbarát játszóteret is létesítenek, valamint a szabadtéri fitnesz pályának köszönhetően javulnak a sportolási lehetőségek.

Megosztás