Kategóriák: DorogHírek

Nyert a dorogi önkormányzat a munkásszálló pályázaton

335 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata munkásszálló létesítésére.

A június 28-án megtartott dorogi testületi ülésen Dr. Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője jelentette be, hogy az önkormányzat megnyerte a munkásszálló létesítésére kiírt pályázatot, melyhez a szaktárca 335 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ad.

A pályázat elbírálása során figyelmet kapott a francia autóipari cég dorogi letelepedése, továbbá az, hogy nem épületegyüttest képzeltek el a tervezők, hanem tovább gondolható ikerházas, kertes épületeket, ahol a kolóniai építészeti hagyományok köszönnek vissza – írja Dorog város a tájékoztatójában.

Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő a dorogimedence.hu-nak elmondta, hogy a dorogiak jó pályázatot adtak be, hiszen a konstrukciók alapján a munkásszálló később átalakítható lakóházakká. Kiemelte, hogy Dorog mindig egy kiemelkedő ipari térség volt, továbbá az M100-as autóút becsatlakozása tovább segítheti majd a helyi ipart. Hozzátette azt is, hogy Dorog jó ütemben fejlődik és a cél az, hogy mindenki, magáért a városért dolgozzon.

Dr. Tittmann János polgármester a testületi ülésen elmondta, hogy nem csak a nagy cégeknek, hanem a környék vállalkozásainak is lehetőséget kínálnak az új beruházással, saját munkatársaik elhelyezésére. Hozzátette, hogy a támogatási szerződés aláírását követően, ősszel készülhetnek majd el a kiviteli tervek. A beruházás pedig, amely a belföldi munkaerő áramlást segíti, jövőre fejeződhet be.

A dorogimedence.hu információja szerint a munkásszálló a volt Brikett-gyár területén valósulhat meg.

Kép: látványterv a munkásszállóról

Megosztás