Kategóriák: Hírek

Nyáron is használatban vannak az ivókutak

A Nagysápi Általános Iskolai Gyermekekért Alapítvány folyamatban levő EFOP-1.8.5-17-2017-00309 azonosító számú pályázata keretében beszerzett kutak a nyári szünidő alatt is mindenki rendelkezésére állnak. Bár az iskolaudvar a szünidő időszakában csendes, a szomszéd telken épülő új óvodán dolgozók számára igen csak jó szolgálatot tesznek.

A Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok című felhívás célkitűzése a lakosság életminőségének javítása. A pályázat keretében lehetőség nyílt Ivókút beszerzésére, amely folyamatos ivóvízvételi lehetőséget biztosít a projekt teljes időszaka alatt és az után is.

Az ivóvízvételi helyeket úgy kellett kialakítani, hogy a tanulók és az iskola dolgozói a projekt megvalósításának teljes ideje alatt zavartalanul hozzájussanak az azok által biztosított egészséges ivóvízhez.

Az eddigi ivóvizet biztosító, nem túl esztétikus régi fali kutat ennek alapján egy hideg és meleg víz adagolására is alkalmas palacktöltő, illetve egy udvari kétállású önálló (lábonálló) ivókút váltotta fel. Bár a beszerzés a termék keresettsége miatt eleinte nehézkesnek bizonyult, a nagy melegben tényleg jó szolgálatot tesznek a modern berendezések.

Megosztás