Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Ács és Nyergesújfalu lakosai találkoztak

Városi túrára, sakkozásra, borkóstolásra és közös alkotásra is lehetőségük nyílt a vendégeknek és vendéglátóiknak a szinte azonos lélekszámú Ács és Nyergesújfalu közösségi találkozóján.

A civil szervezetek megismerték egymás tevékenységét, illetve a települések értékeit. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat megyei identitás erősítését célzó programja keretében Nyergesújfalu adott otthont az első páros találkozónak, ahol Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A játék során Ács sakkozóit Sípos István Nemzetközi Mester NBI-es játékos és társa Balogh Péter az észak-komáromi mesterjelölt képviselte, habár ketten voltak csak, komoly játékerőnek számítottak. A vendégjátékosokat hat fős nyergesi gárda várta. „Ilyen összetételben csapat meccset nem tudtunk játszani, ezért helyszíni döntéssel egyéni villámversenyt tartottunk 5-5 perces gondolkodási idővel, hét fordulóban” – mondta el Balázs András sakkozó.

A villámverseny befejezése után visszavágó gyanánt immár csak 3-3 perces gondolkodási idővel, ellenkező színelosztással játszottak ugyancsak 7 fordulóban. A versenyt a helyi sakkcsapat vezetője irányította. Menet közben felhőszakadás és jégeső nehezítette a körülményeket, de a játékosok továbbra is kiálltak.

Sípos István nemzetközi mester mind a 14 partiját megnyerve lett első. Második helyen Balogh Péter, harmadik helyen Bereczki János végzett. Mögötte fél ponttal lemaradva a 4. helyen Balázs András ért célba. Az 5. hely Bognár Attilának jutott. A szervezők jóvoltából pogácsa, kávé, üdítőital, sőt bográcsgulyás is segítette a részt vevők energia utánpótlását.

Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Megosztás