Kategóriák: DorogHírek

Ők az igazi dorogi környezetvédők!

Ismét beindult a BEBTE Szemétírtók csapata. Ők is gyérítenek, de inkább az emberek által eldobott csikkeket!

A dorogi vasútállomás megtisztítása után ezúttal a kórház udvarán gyűjtötték a cigicsikkeket a Szemétirtók június 18-án, kedden. A munkát az intézmény dolgozói kezdték el, majd később a szemétírtók folytatták.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csapata június elsején rendezte meg az első, kimondottan csikkekre koncentráló szemétszedési akcióját. Akkor a dorogi vasútállomáson tevékenykedtek. A peron teljes hosszában (100 méteres szakaszon) gyűjtötték a „dekkeket”. Az önkéntesek akkor az összeszedett cigicsikkekkel háromnegyedig töltöttek meg egy 120 literes zsákot.

A Szemétirtók hétfőn hívták fel a figyelmet arra, hogy a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelõ környezete is tele van szeméttel. Az udvarról közzétett posztukat már másnap cselekvés követte: a dolgozók felkarolták az ügyet és összegyűjtötték az eldobált csikkeket. 19 órakor a “Szemétirtók” is megérkeztek, akik vödröket és kesztyűket is biztosítottak segítőiknek. Az egészségügyi intézmény parkját és a rendelő melletti parkolókat végig járva, számtalan fémdobozt és üvegeket is találtak. Ugyanakkor a nagyra nőtt gaz miatt jelentős mennyiségű szemét maradt rejtve előlük. A csapat kéri a lakosokat, hogy érezzék magukénak a várost és ne szemeteljenek!

Cikkek a témában:

Kitisztították a kenyérmezei patak egy szakaszát Dorogon
Ismét akcióba léptek a „Szemétirtók”