Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Továbbképzésen vettek részt a kistelepülések vezetői

Június 19-én, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat jóvoltából szakmai workshopot tartottak a megyei kistelepülések vezetőinek és segítőinek a település kommunikációjával kapcsolatban Tatán.

Az eseményen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy egy új megyei portálon dolgoznak, amelyen szeretnék összefogni a települések programjait. Kiemelte, hogy azért is fontosak az ilyen jellegű workshop-ok, mint a mai, mert több olyan település van a megyében, ahol hamarosan falunapot szerveznek, de a honlapjukon még a tavalyi program van fenn.

A rendezvényen két kiváló szakember ifj. dr. Pataki Gábor szakjogász, kommunikációs szakértő és Kocsis-M. Brigitta médiaszakértő, újságíró előadását hallgathatták meg a települések delegáltjai.

Először egy interaktív online kérdőíven mérhették össze tudásukat a résztvevők, a kivetítőn pedig azt is megtekinthettük, ki adta a legtöbb helyes választ. A szakemberek előadásai után gyakorlati feladatok következtek. A jelenlévőket két részre osztották és csoportos feladatba vonták be őket: meg kellett írniuk egy sajtótájékoztatót, le kellett forgatniuk egy kisfilmet, illetve a közösségi médiumokat használva kellett kommunikálniuk a „virtuális lakosaikkal”. Mindemellett egy közös projekt tervet is összeállítottak együtt.

A továbbképzésen résztvevők egytől egyig meg voltak elégedve a felkészítéssel, mindenki tanult valami újat, sőt volt olyan is, aki a következő helyi rendezvény népszerűsítéséhez már be is fog építeni egy új kommunikációs elemet.

Térségünk kistelepüléseiről Sárisápot Kollár Károly és Knyazovics Edina, Bajótot Tóth Zoltán, Süttőt Czermann János, Csolnokot Kolonics Péterné, Epölt Tácsik Attila, Dágot Steiner Tamás, Kesztölcöt pedig Nyírő András és Lehoczki Dávid képviselte.