Kategóriák: EsztergomHírekSport

Natúr Világ Legerősebb Emberei csapat világbajnokság

Június 15-én, szombaton, az esztergomi élményfürdő adott otthont a Natúr Világ Legerősebb Emberei csapat világbajnokságnak.

Az eseményre Magyarországon kívül Szlovákiából és számos országból érkeztek szurkolók. A megjelent 18 ország versenyzői, 10 csapatot alkotva hatalmas súlyokat mozgattak meg, de a hőség ellenére is kiválóan teljesítettek.

A sportolók öt versenyszámban mérték össze erejüket: kőgolyóemelés, traktorgumi forgatás, koffercipelés, vegyes versenyszám (különböző súlyú tárgyak fej fölé nyomása), súlyok lépcsőn való cipelése.

Idén a csapat világbajnokságot a címvédő magyarok nyerték meg Ifj. Fekete László és Fekete Miklós személyében. A második a Franciaország és a Norvégia által alkotott csapat lett, a harmadik pedig az Új-Zéland – Ausztrália duó.

A versenyen végén az első három helyezett doppingvizsgálaton esett át, amit a Magyar Antidopping Csoport végzett el.

Fekete László a versenyen elmondta, hogy az általa alapított „World’s Natural Strongman Federation” egyre népszerűbb a világ minden részén és akár a 2024-es olimpián már új sportág lehet a natúr erős emberek verseny. Fia, Ifj. Fekete László elmondta, hogy nagyon köszönik a támogatóknak és a szponzoroknak a segítséget. Hozzátette, hogy a bajnokságon a legnehezebb versenyszám az volt, amikor különböző súlyú tárgyakat kellett a fej fölé emelni.

Lehoczki Dávid