Kategóriák: HírekKék hírek

Közérdekű munka a két garázda férfi büntetése

Egy várandós kismamát és párját szemelte ki a két garázda férfi, akik azt nehezményezték, hogy nem hangoskodhatnak a mogyorósbányai sörözőben.

Az élettársak albérletben laktak Mogyorósbányán egy épületben, aminek utca felőli részén egy söröző üzemel. 2018. május 1-jén este a nő az albérletből átment a sörözőbe és megkérte a pultost, hogy halkítsák le a zenét, mivel a falon keresztül áthallatszik a lakásba és zavarja őket. Kis idő elteltével az albérlet és a söröző közös falán a pár dübörgésre lett figyelmes, mire mindketten átmentek a sörözőbe és ismét szóvá tették a hangoskodást, szóváltásba keveredtek az ittas állapotban lévő elsőrendű és másodrendű vádlottakkal. Az élettársak a további konfliktus elkerülése végett visszamentek az albérlet udvarára. Eközben az elsőrendű vádlott a férfi tulajdonát képező, az ingatlan előtt parkoló gépkocsi motorháztetejére kézzel ráütött, majd felugrott rá. Ennek hangjára az albérlők visszafordultak és ki akartak menni a kapun. A kapun kilépő férfit az elsőrendű vádlott ellökte, majd a másodrendű vádlott a földön fekvő férfi arcát megrúgta. Ekkor a nő a vádlottak és az élettársa közé állt, így a férfi fel tudott állni a földről és az élettársával együtt visszamentek az albérlet udvarára. Az elsőrendű vádlott a kapun belépő várandós állapotban lévő nőre rányomta a kaput.

Miután a pár bejutott az udvarra, a másodrendű vádlott a söröző teraszáról az albérlet udvarára dobta a szemeteskukát és egy díszhordót.

Az Esztergomi Járásbíróság 2019. május 28-án az elsőrendű vádlottat 280 óra közérdekű munka büntetésre, a másodrendű vádlottat pedig 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt.

Tatabányai Törvényszék

Megosztás