Vádemelés a volt tűzifa kereskedővel szemben

Az Esztergomi Járási Ügyészség kilenc rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki különös visszaesőként azzal csapta be a sértetteket, hogy részükre tűzifát szállít, azonban ez nem állt szándékában.

A vádlott korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de 2018. évet megelőzően tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját.

A vádlott 2018. év elején álnéven valótlan tartalmú hirdetést ad fel több internetes oldalon, megyei lapban, és más újságban. A vádlott a hirdetésekben tűzifát hirdetett eladásra oly módon, hogy a megrendelés ellenértékét vagy az ellenérték felét a vádlott nevén lévő két, különböző banknál vezetett bankszámlára előre utalással kérte.

A vádlott a tűzifát a megrendelőknek nem szállította ki, az nem is állt szándékában, nem rendelkezett sem tűzifával, és a kiszállításhoz gépjárművel sem.

A sértettek által utalt pénzt a vádlott vette fel a bankszámláiról. Az elkövető a kiszállítás felől érdeklődő sértetteket különböző ürüggyel hitegette, majd a hirdetésekben általa megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A vádlott a csalással egy lábatlani sértettnek 138.000,-Ft, egy székesfehérvári sértettnek 276.000,-Ft., egy törökbálinti sértettnek 115.000,-Ft., egy budaörsi sértettnek 115.000,-Ft., egy nemesgulácsi sértettnek 108.000,-Ft., egy kislődi sértettnek 90.000,-Ft., egy bakonyoszlopi sértettnek 75.000,-Ft., egy kőrösladányi sértettnek 110.000,-Ft., valamint egy szatmárcsekei sértettnek 172.000,- Ft. kárt okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat  börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó