Kategóriák: DorogHírek

Taroltak a dorogi diákok a tűzoltósági rajzversenyen

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett 2019-ben az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. Május 16-án, csütörtökön, ünnepélyes keretek között jutalmazták a dobogós pályaművek alkotóit a megyei igazgatóságon.

A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat.

A rajzverseny plakát kategóriájában három dorogi Petőfi iskolás is a dobogóra léphetett. A 6-10 éves korosztályban első helyezettet ért el Slavóczki Réka, a 11-14 éves korosztályban első lett Kovács Zsófia, második pedig Szilágyi Benjámin. Felkészítő tanáruk Kapa Melinda volt! Gratulálunk az eredményekhez!


Kovács Zsófia átveszi az oklevelét

A pályázat célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A Komárom-Esztergom megyei igazgatóság május tizedikéig várta az alkotásokat. A pályázatra több mint 250 alkotás érkezett be az igazgatóságra.


Szilágyi Benjámin átveszi az oklevelét

Az ünnepélyes díjátadó ünnepségén Csekéné dr. Laczkó Melinda tű. alezredes hivatalvezető asszony köszöntötte a nyertes rajzok alkotóit és az őket felkészítő tanárokat, kísérőket. Bemutatta a bíráló bizottság tagjait: Szvatek Pétert a tatabányai Jászai Mari Színház műszaki vezetőjét, díszlettervezőjét, és Kisné Cseh Juliannát a Tatabányai Múzeum főmúzeológusát, történész-régészét. Kisvárdai Istvánné tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes átadta a gyermekeknek a kreatív és beszédes alkotásokért járó – az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított- ajándékcsomagokat és okleveleket.


Slavóczki Réka nyertes pályaműve

A díjátadó végén a tűzoltószerek bemutatását riasztás hangja szakította félbe, így a résztvevő gyerekek élesben is láthatták a tűzoltók kivonulását a laktanyából.

A megyei első helyezett pályaművek automatikusan részt vesznek az országos megmérettetésen is. Az országos díjátadó 2019. június 7-én Budapesten lesz, ahová az országos pályázatban díjazottakat és családtagjaikat várják.

További eredmények>>

Borítókép: Slavóczki Réka átvette az oklevelét

Fotók: Józan Tímea