Az Illés zenekar történetéről rendeztek plakátkiállítást

Május 15-én, szerdán az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban, „Nehéz az út” címmel rendeztek plakátkiállítást Zoltai Lajos gyűjteményéből.

A plakátokat időrendi sorrendben állították ki, melyek az Illés zenekar történetét mutatták be 1964 és 1969 között, a legendás beat-klubok tükrében.

Az eseményt a KMB együttes rövid koncertjével nyitották meg, melyet örömmel hallgathatott meg a nagyszámú közönség. Majd megnyitó beszédet mondott Gittinger Tibor, az Illés Kluboschok Baráti Körének vezetője.

A rendezvény díszvendége Szörényi Levente volt, aki beszédében elmesélt egy vicces történetet. Élete első fellépésére ment, mikor gitárjával a bejáratnál megállították és a kidobó személyzet azt mondta neki: „azért mert gitár van a kezedben, nem azt jelenti, hogy csak úgy bemehetsz”. Hát ő fogta magát és hazament. Az egybegyűltek várták már Leventét, fel is hívták, hogy hol lehet. Elmondta, hát nem engedtek be, ezért hazajöttem. Majd végül mindenki megvárta őt, miután ismét visszatért a helyszínre.

A kiállítást Zoltai Lajos plakátgyűjteménye és Boros Csaba Tamás archív dokumentumai alapján Tóth Tamás állította össze!