Lekamerázta és megbotránkoztatta: pénzbüntetést kapott

A Tatabányai Járási Ügyészség a mai napon (május 16-án) bíróság elé állította azt az esztergomi férfit, aki 2018. augusztus 7. napján 21 óra 10 perckor egy vértesszőlősi gyorsétteremben telefonjával kamerázni kezdte a sértettet, aki ezt rajta számonkérte.

A vádlott ezután közvetlenül a sértett elé lépett, és a sértett édesanyját szidalmazta, majd egy fejelő mozdulattal a sértettet a homlokával erőszakosan eltolta magától, majd távozott az étteremből.

A vádlott ezen cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen, ezért a cselekménye garázdaság vétsége megállapítására alkalmas.

A tárgyaláson az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság pénzbüntetésre ítélje.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, a vádlottat 80 napi tétel tartamú pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy az egy napi tétel összegét 1.500,-Ft.-ban állapította meg. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás