Elítélték azt a férfit aki nem fizette a tartásdíjat

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt bíróság elé állította azt  a férfit, aki három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat, ezért az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A vádlott és sértett élettársi kapcsolata 2011. évben megszakadt, a bíróság 2013. október 01. napján kelt és jogerős végzésével arra kötelezte vádlottat, hogy a három kiskorú gyermeke után előre esedékesen, minden hónap 10. napjáig gyermekenként 15.000,- Ft, összegű gyermektartásdíjat fizessen meg volt élettársának.

A vádlott tartásdíjfizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért a bíróság 2015. november 09-én jogerős határozatával 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, azonban a vádlott ezt követően 2017. április 01. napjától önhibájából nem tett eleget tartásdíjfizetési kötelezettségének.

A vádlott a vádemelésig 25 havi tartásdíj fizetését mulasztotta el, ennek összege 1.125.000,- Ft.

A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség a vádlottat bíróság elé állította, az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 10 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás