Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogiak a Rúdsport Magyar Bajnokságon

Május 18-19-én kerül megrendezésre, a harmadik kerületi Folyondár Vasas Sport és Táncközpontban, a Rúdsport Magyar Bajnokság. Az eseményről Földessy Viviennel, a dorogi Star Pole Dance Fitness klub vezetőjével beszélgettünk.

A hétvégén megrendezendő versenyen dorogiak is lesznek?

Igen, összesen hét fővel képviseli magát a Star Pole Dance Fitness klub. Ez nagy szó, hiszen tavaly még csak egy fő vett részt a versenyen a klubunkból. Összesen 152 induló küzd majd meg a helyszínen.

Vannak gyerekek is az indulók között?

Igen, egy 11 éves gyermek, aki a legfelső Elit kategóriában indul majd, amit ha megnyer, akkor kvalifikálja magát a Kanadában megrendezendő világbajnokságra.

Mióta készültök a versenyre?

Hónapokkal ezelőtt megkezdtük a készülődést, heti négy edzéssel. Úgy érezzük, hogy a sok munka meghozta a várt hatást és magabiztosan állunk majd a rudakhoz a versenyen.

Kik indulnak a dorogi stúdióból a versenyen?

Az amatőr női egyéniben hárman indulnak, akik egymás ellenfelei is lesznek. A 40+ kategóriában ketten, az 50+ kategóriában 1 fő, az elit gyermek kategóriában pedig szintén egy fő. Név szerint – Elit gyermek: Molnár Emma Boglárka. Amatőr felnőtt női: Novák Dóra, Köck Evelin Fanni, Lakatos Dóra. Amatőr master 40+: Albert Krisztina, Guhnné Czeglédi Tünde. Amatőr master 50+: Sajtiné Nagy Julianna.

Milyen koreográfiát készítettél, illetve mennyire mondható szigorúnak a verseny?

3:50-4:00 perc között kell lennie a koreográfiának, ha pár másodperces csúszás van, akkor már pontlevonás jár. A verseny nagyon szigorú: 9 kötelező elemet kell bemutatni, köztük 3 hajlékonyságit, 3 erőelemit, 1 erőemelést, 1 forgást fix rúdon és egy forgást forgórudon. Mindemellett a zene kizárólag instrumentális lehet. Mindenkinek egyedi koreográfiát készítettem, remélem kiválóan teljesítenek majd a lányok.

Jelenleg hányan járnak szerendszeresen a dorogi stúdiótokba?

Most több mint hatvanan vagyunk összesen, de még mindig lehet jelentkezni hozzánk. Aki szeretne csatlakozni, vagy csak betekintést nyerni a munkánkba, azt szívesen látjuk a verseny után, május 22-étől. Jelentkezni a Facebookon, illetve a +36 30 899 44 15-ös telefonszámon lehet!

Lehoczki Dávid