Kategóriák: Hírek

Ismét kinyitják a szertár ajtaját a sárisápi tűzoltók

Május 25-én, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva a sárisápi tűzoltók is várják az érdeklődőket. A látogatók 13 órától tekinthetnek be a kulisszák mögé, továbbá megismerkedhetnek az önkéntes szervezet működésével és tevékenységével is – írja a hidlap.hu

2016-ban a lakosság védelmében alakult meg az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES), amelynek egységei szükség esetén a község vonzáskörzetében élő területen teljesítenek önkéntes szolgálatot. A csapat nagy gondot fordít a fejlődésre: tavaly felavatták az új szertárukat, idén pedig egy Steyr típusú tűzoltóautóval bővítették állományukat.

Ifj. Szabó Imre parancsnok és társai a községi rendezvényeken is rendszerint részt vesznek, ugyanakkor saját programokat is szerveznek. Közéjük tartozik a Nyitott szertárkapuk, amelynek keretében bárki betekintést nyerhet az egyesület működésébe. Idén is sok szeretettel várják a látogatókat, akik megismerkedhetnek az új járművükkel és akár a tűzoltó felszerelést is magukra ölthetik.

Május 29-én is érdemes lesz ellátogatni a tűzoltókhoz, akik a Kihívás napja alkalmából különleges sportprogramokat szerveznek. A vállalkozó szelleműek idén is kipróbálhatják, hogy csapatként versenyezve mennyi idő alatt tudják végighúzni a tűzoltóautót a kijelölt távon.

Fotó: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp
Forrás: hidlap.hu