Kategóriák: Hírek

Bajnán folytatódott a Megyejáró Hódító Túrák sorozat

Május 11-én, szombaton zajlott le Bajnán a Gróf Sándor Móric Emléktúra, amelyen több, mint ötszázan vettek részt. Az egész héten át tartó hideg-esős idő végül úgy döntött, hogy szombatra elvonul, így verőfényes napsütés köszöntötte a kirándulókat.

Az 5 km-es távon főleg kisebb gyerekekkel indultak, akikre a Szent Donát Borbarát Egyesület szaletlijében izgalmas feladatok vártak. A kicsiknek a Bajnai Zöld Tündérek és a Csima Hagyományéltető Egyesület tagjai segítettek a kihívás teljesítésében. A felnőttek és a nagyobbak Gróf Sándor Móric életéről tölthettek ki érdekes totót.

A 15 km-es távon idősebbek, nagyobb gyerekek, felnőttek egyaránt részt vettek. A gyönyörű táj és a nagyobb emelkedők próbára tették a túrázók ügyességét, de az Őr-hegyről látható kilátás kárpótolt mindenkit.

A 26 km-es távot azok választották, akik valódi teljesítményőrültek. Ők rajtolhattak legkorábban és a legnagyobb szintkülönbségeket is nekik kellett leküzdeniük.

Bármelyik távon is indultak, a túrázók a Szent Donát szobornál a termelői piac kínálatából válogathattak, amely szombatonként várja a vásárlóit.

A célban oklevél, kitűző és a 9 db-os puzzle következő darabja várta a résztvevőket és a Térségei Szerencsekeréken is próbára tehették szerencséjüket.

Fotók, forrás: Megyejáró Hódító Túrák